Tvättråd

Hur tvättar man sina Luna Vito-plagg? Det har Luna Vito Designs Therés bett mig skriva om.
 
Ett generellt råd är - tvätta allt ut och in, och torktumla aldrig kläder du är rädd om. 40 grader är det som gäller och garanteras från tygtillverkarna, så det är det jag rekommenderar.
 
Många printade tyg är vita på baksidan. Dessa ska tvättas med vitt (dock ej vittvättmedel!), då dessa inte färgar, men lätt tar upp färg från andra plagg i maskinen. Jag brukar göra så att jag tvättar alla plagg med vit insida för sig, vitt för sig, färgtvätt för sig och svart för sig. Och lakan osv för sig. Många maskiner blir det, men det resulterar i att kläderna håller sig snygga längre.

Ett annat tips är att vara varsam med rött - om man inte gillar rosa väldigt mycket. Därför tvättar jag alla nya röda plagg, och plagg med röda kantband, ärmar osv, separat med en liten vit handduk (typ ikeas kräklappar) för att kontrollera dem först. Oftast färgar de inte, men ta det säkra före det osäkra med plagg du är rädd om. Är det motiv med vitt i eller vitrandigt, vitstjärnigt osv, så är det väldigt liten sannolikhet att det färgar.

Fläckar då? Jag brukar använda mig av flytande galltvål eller Ta Bort-spray. Den senare sprayar jag på fem minuter innan jag kör igång tvätten, på de besvärliga fläckarna. Galltvål brukar jag gnugga in på kvällen och låta ligga tills det är dags att tvätta. Tvättmedel är en smaksak, så länge man kör färgtvättmedel. Jag väljer oparfymerat allergimärkt då mina barn har känslig hud.
 

Frågor? Kör på under detta inlägg!
/Andrea, allt-i-allo och marknadsföringsansvarig, Luna Vito Design.


Kommentarer


Skriv gärna en kommentar här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0