Beställda byxor

 
 
 
Samma sak med detta tyg. Om du önskar kläder måste jag ta hem igen. För nu är allt uppklippt. Önskar du en dregglis en mössa finns det uppsytt så skicka då ett mail till lunavitodesign@gmail.com eller besök mig på  Mickesmäss i Örsundsbro den 29 sep.
 
 

Vuxen mössa

 
Som ni vet gör jag ju alla storlekar på mössa. Från prematur till vuxen. Nu har mannen min fått sin höstmössa för i år.  Självklart ville han matcha sin dödskalle på armen.
 
     

Så tuff!

Hur tuff kommer inte den bli som får denna?!
Vill du köpa den? Skicka mig ett mail på lunavitodesign@gmail.com eller kom till Mickesmäss i Örsundsbro. Det finns 8 stycken.
 
 

Svart dödskalle

Nu har jag klippt upp allt tyg av svart dödskalle som jag köpte hem. Samma sak här dem går att köpa skicka bara ett mail. Om du önskar kläder i detta tyg måste jag ta hem igen. 
 
 
 

Lila dödskallar

Nu har jag sytt upp allt lila dödskallar tyg så önskar du något i det måste det beställas hem igen. Ville du ha mössa eller dregglis finns det en i varje storlek från huvudomfång 49 till 56 cm.
 
 
 
 Uppsytt inför http://www.mickelsmass.se/

ritar

Idag har vi ritat. Börjat träna på rätt typsnitt...
 
 

tygaffären

Idag blev det en sväng förbi Ohlssonstyger för inköp av lite fleece tyger. Blev som vanligt mer än man tänkt.
 
 
 Äntligen vitfleece hemma igen så det blir lite dregglisar.
 

bilbyxor

Man bara älskar alla fototyger. Längtar till att få klippa i dem nya jag tagit hem. Men det blir nog leggins. Men här kommer en härlig bilbyxa.
 
  Ni får ursäkta de dåliga bilderna, dem är tagna med en mobil.

Mössor

Stjärnlejonen är underbara till mössor
 
 Ni får ursäkta de dåliga bilderna, dem är tagna med en mobil.

mjukt

Detta härliga tyg är så mysigt mjukt. Titta in på alla mina tyger HÄR.
 
 

Hämtat ut paket idag.

Tråd och nålar kom idag, även undetbara tyger. Nu går det bättre att sy.
 
 Bilder på tygerna kommer senare.
 
 
Så nu är det bara att nåla.
 

Tyger har anlänt.

Godis för ögonen.
 
 
 
      
 
Bilderna är tagna med en mobil.

Att mäta ditt barns hattmått

Det är många som frågat hur man mäter sitt barns huvudmått, eller hattmått som man också kan kalla det, inför mössbeställning. Det kan vara ett litet projekt. Här ska jag försöka gå igenom stegen.Du behöver
:
Ett barn
Ett måttband
 
 
 
 
 
Observera, att det inte gör något att det blir fel på en halv cm eller så, mössorna är stretchiga, men ett riktmärke är bra att ha då barns huvudmått skiljer sig väldigt mycket mellan olika barn, och eftersom jag syr upp mössor efter just ditt barns huvudmått för att de ska sitta bra.
 
 
 
Mössa (enkel eller duomössa*) 120 kr
duo=två trikåtyger, ett fram och ett bak.


Köp fler - mängdrabatter! Nya priser fr.o.m. 2013-11-25
Mössor
1 mössa: 120 kr (gäller alla storlekar utom nyfödd/prematur)
2 mössor: 230 kr
5 mössor: 550 kr
 
 
Tillval:
Fodrad mössa med shetlandsull: +50 kr per mössa
Baggy mössa: +25 kr per mössa
Namnbrodyr: + 50 kr per mössa

LuNA ViTO design kläder får träffa Pippi!

LuNA ViTO design kläder får träffa Pippi!
 
Läs mera på http://frusvensson.se

Varit på semester!

Var en sväng till Dalarna och Ullared med familjen. Härligt att få en pause och komma bort ett tag. Fast nu hemma och haft min webbdeisgner hemma hos mig och hon har fixat med hemsidan. Specielt uppdaterat en hel del. Kommer mera uppdateringar inom kort också. 
Just nu står marknaden i Örsundsbro i fokus och hoppas min nya lilla enegi jag fått från mina barn och mann ska hjälpa. Här kommer några fina bilder från semestern.
 
      
 
 
 
    
 
 
    

Varning!!

En syvänn har skrivit detta och tagit dessa bilder:
Besviken jag blir när jag ser dessa bodys. Tygerna är så kopierade som de bara går å kvalitén är katastrofal. Tråkigt å se 
 
Dem vi köper tyger ifrån ska meddelas men håll utkik efter kopior som finns ute på marknaden och kontakta företagen om vart ni hittar dessa kopior. Detta är kopia av Liandlos prinssor som dem har haft. Och blommorna har JNY haft.
 
Kläderna verkar vara märkta med Babymonkey.
 
 
Har även fått reda på att tyget tjuv och polis finns som kopia ute på marknaden. Inget tyg jag har haft hemma men det ser ut så här.
 
 

Mallorca med pappa och farmor.

Luna var iväg med pappa sin och farmor till Mallis några dagar. Så här kommer lite härliga bilder.
 
Linne/tunika i tyget flygande bilar.
 
Solhatt LuNA ViTO design och molo soldräkt.
 
 
 
Linne/Tunika med shorts i tyget katter digital. Pappa har dock glömt knäppa knappen, som är från 3exters härlga sortiment .
 
Finns inte bas sortimentet.
 
Lilla sandslottet.
 

Fina fodral till skötväskan eller framme på skötbordet.

Fina fodral till skötväskan eller framme på skötbordet eller varför inte i köket. Har ju flera snygga saker så som cylindrar och tetror. Dessa sys helst i bomulls tygerna. Har inte uppdaterat men har detta tyg hemma också. Finns flera prickiga tyger att köpa hem i andra färger om så önskas. Ni har väl inte missat att det är paket pris på just våtservett och blöjfodral.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Snutte filt med band och brodering.

Här är en beställd vara som är skickad. Snutte filt med band och brodering. Denna är specialbeställd med dubbel trikå istället med fleece på andra sidan. Kommer kolla över designen och ha dessa snutte filtar med band i dubbeltrikå men priset kommer dock bli lite mera men så mysiga, helt underbara!
 
 
Underbar! Band från Znok, Ohlssons tyger och mina LuNA ViTO lappar är från 3exter.
 
När man beställer brodering på trikå får man själva texten/motivet lite luddigt. Som ni ser på översta bilden har man ett "tyg" som stärker trikån så texten blir så fin som möjligt, eftersom trikå just är väldigt stretchigt. Detta lilla ludd försvinner i första tvätten så inget att bry sig om helt enkelt. LuNA ViTOS produkter är som vilken klädaffär som helst och är inte tvättade före köp. Utan du själv får välja tvättmedel och maskin. Är fastighetsskötare så jag brukar undvika maskiner som andra tvättar i, har fått gjort rent för många... 
 
Vill du ha tvättråd kan du läsa detta inlägg TVÄTTRÅD.
 

Mera krita.

Det här med att rita på asfalten är ju jätte kul. Måste köpa mera kritor när vi ska till Gekås i Ullared näst nästa vecka. Ska bli skönt att få komma iväg och får lite semester efter allt som hänt. Men mera kritor till folket. Jag ska bunnkra. Grannarna kommer bli galna och bara längrta tills det kommer regn...
 
 

Dessa har jag bara gjort konturerna och ögona på och min "bonus dotter" för helgen fick färglägga.
 
 
 
Denna gubbe/flicka fins på geisha tyget dock är det så gott som slut nu när jag sydde Lunas tunika som ni kan se ovan.
 
 

Gardiner.. walk in closet!

Gardiner är det värsta jag vet. Har inga argument för att ha men blev snyggt nu till mina stora dotters nya (mini) walk in closet. Ska bli kul när jag fått klar den med hyllor och krokar, även lite belysning. Fast en sak i taget nu.

Draperiet/gardinen är på plats och det är den jobbiga biten. Vist själva gardinen är köpt på Ikea för alla 99 kr färdigsydda men vilket jobb det är med att lägga upp och stryka, finns det något tråkigare. Har säkert tagit mig tre timmar. Hur orkar ni?

Här blir det nog inte många gardiner till i mitt liv. Ska undvika dem så länge det bara går. Sen det där med att stryka. Det undviker jag så mycket som möjligt i livet. Tycker någon att det är ro fyllt? Frågar du mig är det bland det tråkigaste som finns. Stryka stora tygstycken och stå i kö är väl det tråkigaste som finns eller?

 

Flera argument för att inte ha gardiner.

  • Dem drar åt sig damm och måste tvättas om man vill ha rent i sitt hem.
  • Dem skymmer sikt ut från våra trånga hem.
  • Mindre ljusinsläpp.
  • Du slipper stryka i flera timmar.
  • Slipper svära om att dem inte är lika långa när du lagt upp dem.
  • Sparar pengar genom att slippa köpa en massa dyra gardinstänger, för de billiga är fula och rangliga.
  • Behöver du flera argument kan jag maila dem...

 

Men som sagt det blev verkligen snyggt till dotterns walk in closet men ett gardin par får jag väl leva med för hennes skull.

 

 

Tvättråd

Hur tvättar man sina Luna Vito-plagg? Det har Luna Vito Designs Therés bett mig skriva om.
 
Ett generellt råd är - tvätta allt ut och in, och torktumla aldrig kläder du är rädd om. 40 grader är det som gäller och garanteras från tygtillverkarna, så det är det jag rekommenderar.
 
Många printade tyg är vita på baksidan. Dessa ska tvättas med vitt (dock ej vittvättmedel!), då dessa inte färgar, men lätt tar upp färg från andra plagg i maskinen. Jag brukar göra så att jag tvättar alla plagg med vit insida för sig, vitt för sig, färgtvätt för sig och svart för sig. Och lakan osv för sig. Många maskiner blir det, men det resulterar i att kläderna håller sig snygga längre.

Ett annat tips är att vara varsam med rött - om man inte gillar rosa väldigt mycket. Därför tvättar jag alla nya röda plagg, och plagg med röda kantband, ärmar osv, separat med en liten vit handduk (typ ikeas kräklappar) för att kontrollera dem först. Oftast färgar de inte, men ta det säkra före det osäkra med plagg du är rädd om. Är det motiv med vitt i eller vitrandigt, vitstjärnigt osv, så är det väldigt liten sannolikhet att det färgar.

Fläckar då? Jag brukar använda mig av flytande galltvål eller Ta Bort-spray. Den senare sprayar jag på fem minuter innan jag kör igång tvätten, på de besvärliga fläckarna. Galltvål brukar jag gnugga in på kvällen och låta ligga tills det är dags att tvätta. Tvättmedel är en smaksak, så länge man kör färgtvättmedel. Jag väljer oparfymerat allergimärkt då mina barn har känslig hud.
 

Frågor? Kör på under detta inlägg!
/Andrea, allt-i-allo och marknadsföringsansvarig, Luna Vito Design.
RSS 2.0